Stadsklooster
Ruimte voor bezinning en inspiratie
Start crowdfunding-campagne

Het Stadsklooster is een inspiratievolle locatie in het hart van Utrecht. Gevestigd in Lombok is de karakteristieke Antoniuskerk dé ‘uitkijktoren’ over de wijk. Met een divers aanbod aan activiteiten en programma’s bieden we voor iedereen die dat wil een plek. Dit wordt gedaan door het programmeren van onder andere muziek-, theater- en kunst activiteiten. In de breedste zin van het woord.

Een ruimte voor bezinning en inspiratie
Stadsklooster Utrecht is een buurtinitiatief dat de transformatie van kerk naar cultureel centrum heeft geïnitieerd. Op deze manier blijft het een plek vóór en dóór de wijk Lombok. Met de campagne willen we geld ophalen om de laatste noodzakelijke technische- en horeca-investeringen te kunnen realiseren.

Wat is het Stadsklooster?
De Antoniuskerk in Lombok opent op 3 april 2020 zijn deuren als Stadsklooster Utrecht en maakt een doorstart als cultureel centrum. Het buurtinitiatief, dat startte in 2016, wordt een plek met maatschappelijke, sociale en culturele activiteiten voor alle lagen uit de bevolking. Het religieuze zal er nog steeds een plek hebben, maar niet als hoofdactiviteit. Zo zal er ruimte blijven voor gebed en meditatie, maar daarnaast ook voor muziek, theater en kunsten.

Het ontstaan
De Sint Antonius van Paduakerk, zoals de volledige naam luidt, zag het bezoek de afgelopen jaren fors afnemen. Voor de kerk zou in 2015 het doek vallen. Het zorgde voor een grote schok onder parochianen en buurtbewoners in Lombok. Mensen hebben zoveel herinneringen aan het gebouw; ze hebben hun kinderen hier laten dopen, zijn er getrouwd en hebben er uitvaarten meegemaakt. Via een buurtoproep werd gevraagd mee te denken waar de kerk voor zou kunnen dienen. Het doel? De plek behouden voor de wijk! Het leidde tot de oprichting van Stichting Stadsklooster.

Onze ambitie
Het Stadsklooster wil een fijne plek zijn voor de hele buurt. Met een divers aanbod activiteiten (van filmvertoning tot yogales, en van concert tot breicursus) willen we een breed scala aan mensen uit de wijk en stad aanspreken. Met hulp van deze campagne willen we een bedrag van €7.500,- ophalen om noodzakelijke investeringen in horeca en techniek te kunnen maken. Met deze investering wordt de kerk exploiteerbaar, en maakt het ons pand ook geschikter voor verhuur. Dat laatste doen we samen met De Stadstuin.

Wat krijg je er voor terug?
Te gek als je ons wilt helpen! We zijn erg blij met ieder bedrag, groot of klein. Meedoen kan al vanaf €25,-. Een greep uit onze beloningen:

  • Gratis toegang tot veel events
  • Mee-eten tijdens de openingsmaaltijd op 3 april
  • Je naam wordt vereeuwigd op onze bar
  • Maak gratis gebruik van de kerk

Help je mee ons doel te bereiken? Meedoen kan hier.

Meer nieuws
Onze ruime en hoge locatie is zeker in deze corona tijd, uiterst geschikt om te huren voor een vergadering of bijeenkomst. Onze deuren kunnen letterlijk opengezet worden voor een natuurlijke ventilatie.
Meer info
Aankomende zondag is de cabaretvoorstelling uitverkocht. Maar voor  6 december zijn nog kaartjes beschikbaar. Vincent Bijlo neemt de actuele stand van het land met je door op zijn scherpzinnige wijze, zodat je er bijna de humor weer van inziet.
Meer info
Op veilige afstand van elkaar op een unieke locatie lekker luisteren naar klassieke muziek. Het kan weer in het Stadsklooster tijdens een nieuwe reeks appeltaartconcerten.
Meer info
Contact
De juiste informatie toch niet kunnen vinden? Stuur een mail en we helpen je graag verder: info@stadskloosterutrecht.nl

Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht
Nederland

RSIN: 858108835
KvK nummer: 70025428

Het Stadsklooster ontvangt een financiële bijdrage van Initiatievenfonds Utrecht.