Stadsklooster
Ruimte om je samen te verwonderen over het leven
Kerst in het Stadsklooster (afgelast)

Begin je kerstvakantie goed in het Stadsklooster! Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 december zetten we de deuren open en is er van alles te beleven in en rondom de kerk.

13:00 - 17:00 - Kerstmarkt (gratis toegang, reserveren per tijdslot verplicht)
Hang je mooiste kerstwens in de grote wensboom, vraag je favoriete X-mas song aan bij de kerst-DJ of laat je kinderen lekker (voor)lezen in de knusse Leeshemel. Ook is er een boekenkraam met tweedehands- en kinderboeken en kun je je in een originele kerstoutfit laten vereeuwigen door een heuse fotograaf.

18:30 - 19:15 - Klassiek Uniek: De anderhalve meter sessies (toegang €8,50 incl. servicekosten)
De Britse componist Ralph Vaughan Williams is in Nederland vooral bekend door zijn Fantasia on a Theme of Thomas Tallis. Zijn liturgische liedcyclus Four Hymns, een van de stukken die vanavond ten gehore worden gebracht, schreef hij voor tenor, pianoforte en altviool. De lofzangen, naar gedichten van onder andere Jeremy Taylor en Isaac Watts, ademen door het subtiele samenspel tussen tenor en instrumenten een mysterieuze en poëtische sfeer.

20:30 - 22:00 - Laterna Magica: Film in het Stadsklooster
(toegang €8,50 incl. servicekosten)
Laat je in deze magische tijd voor kerst betoveren door de verrassingsfilms die deze week in het Stadsklooster vertoond worden. Nieuwsgierig? We tillen iedere dag alvast een klein tipje van de sluier op. Een explicateur vertelt op de avond zelf waarom deze film een ‘must-see’ is.
"We beginnen met een sprankelende Nederlandse film voor kinderen én volwassenen die ervan houden om te speuren naar verborgen schatten. Je wordt gegarandeerd meegevoerd in dit moderne sprookje voor jong en oud!"

* Zowel voor het gratis middagprogramma als de concerten en films is reserveren verplicht.
** In verband met de Corona-maatregelen is er geen catering aanwezig.

Datum
19/12/2020
Locatie
Het Stadsklooster
Tijd
13:00
-
22:00
Toegang
Contact
De juiste informatie toch niet kunnen vinden? Stuur een mail en we helpen je graag verder: info@stadskloosterutrecht.nl

Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht
Nederland

RSIN: 858108835
KvK nummer: 70025428

Het Stadsklooster ontvangt een financiële bijdrage van Initiatievenfonds Utrecht.