Stadsklooster
Ruimte om je samen te verwonderen over het leven
Kerst in het Stadsklooster (afgelast)

Begin je kerstvakantie goed in het Stadsklooster!

Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 december zetten we de deuren open en is er van alles te beleven in en rondom de kerk.

13:00 - 17:00 - Kerstmarkt (gratis toegang, reserveren per tijdslot verplicht)
Hang je mooiste kerstwens in de grote wensboom, vraag je favoriete X-mas song aan bij de kerst-DJ of laat je kinderen lekker (voor)lezen in de knusse Leeshemel. Ook is er een boekenkraam met tweedehands- en kinderboeken en kun je je in een originele kerstoutfit laten vereeuwigen door een heuse fotograaf.

18:30 - 19:15 - Klassiek Uniek: De anderhalve meter sessies (toegang €8,50)  
De eigenwijze student Maurice Ravel werd ooit van het conservatorium gestuurd, maar gelukkig keerde hij terug en groeide uit tot een van Frankrijks meest gewaardeerde componisten. Zijn Strijkkwartet in F schreef hij in 1903. Het is opgedragen aan zijn leermeester Gabriel Fauré. Vanavond klinken het tedere, serene eerste deel (‘Moderato très doux’) en het zangerige, expressieve tweede deel (‘Assez vif – Très rythmé’). Het Requiem van Fauré behoeft nauwelijks introductie. Fauré probeert in dit meesterwerk een boodschap van hoop en eeuwige rust te verklanken. De Franse componist zag de dood namelijk niet als een pijnlijke ervaring, maar als een gelukkige bevrijding en dat is wat je terug kunt horen in zijn Requiem. Het tweede stuk van Fauré, Cantique de Jean Racine, is een fraai jeugdwerk dat hij schreef toen hij negentien was. In dit ingetogen werk, opgedragen aan  zijn vriend César Franck, staat de genade van God centraal. Tot slot brengt het koor je met een Fantasia van Vaughan Williams helemaal in de kerstsfeer!

20:30 - 22:00 - Laterna Magica: Film in het Stadsklooster
(toegang €8,50 )
Laat je in deze magische tijd voor kerst betoveren door de verrassingsfilms die deze week in het Stadsklooster vertoond worden. Nieuwsgierig? We tillen iedere dag alvast een klein tipje van de sluier op. Een explicateur vertelt op de avond zelf waarom deze film een ‘must-see’ is.
"De dramafilm van vanavond speelt in Turkije en werd in het jaar van verschijnen ingezonden voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Het prachtig gefilmde verhaal is een aanklacht tegen de onderdrukking van vrouwen. Het thema draait om wat voor veel mensen nog lang niet vanzelfsprekend is, namelijk: persoonlijke vrijheid."

* Zowel voor het gratis middagprogramma als de concerten en films is reserveren verplicht.
** In verband met de Corona-maatregelen is er geen catering aanwezig.


Datum
23/12/2020
Locatie
Het Stadsklooster
Tijd
13:00
-
22:00
Toegang
Contact
De juiste informatie toch niet kunnen vinden? Stuur een mail en we helpen je graag verder: info@stadskloosterutrecht.nl

Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht
Nederland

RSIN: 858108835
KvK nummer: 70025428

Het Stadsklooster ontvangt een financiële bijdrage van Initiatievenfonds Utrecht.