Stadsklooster
Ruimte om je samen te verwonderen over het leven
Kerst in het Stadsklooster (afgelast)

Begin je kerstvakantie goed in het Stadsklooster! Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 december zetten we de deuren open en is er van alles te beleven in en rondom de kerk.

13:00 - 17:00 - Kerstmarkt (gratis toegang, reserveren per tijdslot verplicht)
Hang je mooiste kerstwens in de grote wensboom, vraag je favoriete X-mas song aan bij de kerst-DJ of laat je kinderen lekker (voor)lezen in de knusse Leeshemel. Ook is er een boekenkraam met tweedehands- en kinderboeken en kun je je in een originele kerstoutfit laten vereeuwigen door een heuse fotograaf.

18:30 - 19:15 - Klassiek Uniek: De anderhalve meter sessies (toegang €8,50 incl. servicekosten)
Deze avond is geheel gewijd aan Johann Sebastian Bach. Het gelegenheidsensemble van vanavond brengt eerst een van Bachs Brandenburger concerten (1719-1720) ten gehore, namelijk het derde. Dit concerto heeft een tamelijk ongewone vorm: het bevat twee snelle delen die van elkaar gescheiden worden door een ultrakort adagio, alsof Bach hier een ‘adempauze’ in wilde lassen. De legende gaat dat Bach zijn Goldbergvariaties gecomponeerd zou hebben om een zekere graaf Von Keyserlingk door zijn slapeloze nachten te loodsen. De muziek deed hem goed! Hoe vermoeid de graaf ook was, het stuk werkte altijd verkwikkend. Vanavond klinkt een aantal van deze Goldbergvariaties in een strijktrio bezetting. De avond eindigt met enkele buitenaards klinkende, vierstemmige koralen van de Duitse meestercomponist.

20:30 - 22:00 - Laterna Magica: Film in het Stadsklooster
(toegang €8,50 incl. servicekosten)
Laat je in deze magische tijd voor kerst betoveren door de verrassingsfilms die deze week in het Stadsklooster vertoond worden. Nieuwsgierig? We tillen iedere dag alvast een klein tipje van de sluier op. Een explicateur vertelt op de avond zelf waarom deze film een ‘must-see’ is.
"Vanavond vertonen we een heuse feelgood movie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Sta je op een keerpunt in je leven? Moet het roer om? Kom dan vanavond kijken hoe je met wilskracht en door uit je comfortzone te stappen het onmogelijke voor elkaar kunt krijgen! Een film met een knipoog, waarin humor de boventoon voert."

* Zowel voor het gratis middagprogramma als de concerten en films is reserveren verplicht.
** In verband met de Corona-maatregelen is er geen catering aanwezig.


Datum
22/12/2020
Locatie
Het Stadsklooster
Tijd
13:00
-
22:00
Toegang
Contact
De juiste informatie toch niet kunnen vinden? Stuur een mail en we helpen je graag verder: info@stadskloosterutrecht.nl

Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht
Nederland

RSIN: 858108835
KvK nummer: 70025428

Het Stadsklooster ontvangt een financiële bijdrage van Initiatievenfonds Utrecht.