Stadsklooster
Ruimte om je samen te verwonderen over het leven
Kerst in het Stadsklooster (afgelast)

Begin je kerstvakantie goed in het Stadsklooster! Van zaterdag 19 tot en met woensdag 23 december zetten we de deuren open en is er van alles te beleven in en rondom de kerk.

13:00 - 17:00 - Kerstmarkt (gratis toegang, reserveren per tijdslot verplicht)
Hang je mooiste kerstwens in de grote wensboom, vraag je favoriete X-mas song aan bij de kerst-DJ of laat je kinderen lekker (voor)lezen in de knusse Leeshemel. Ook is er een boekenkraam met tweedehands- en kinderboeken en kun je je in een originele kerstoutfit laten vereeuwigen door een heuse fotograaf.

18:30 - 19:15 - Klassiek Uniek: De anderhalve meter sessies (toegang €8,50 incl. servicekosten)
Hoewel hij zich had voorgenomen te stoppen met componeren besloot Johannes Brahms in 1891 vier stukken voor klarinet te schrijven, omdat hij diep geraakt werd door het prachtige spel van Richard Mühlfeld. Zijn klarinetkwintet in b-mineur droeg Brams dan ook op aan deze klarinettist. Mühlfeld was ook de eerste die het in bijzijn van Brahms ten gehore bracht. De avond wordt afgesloten met een mooi wiegenliedje, waarin een moeder de wind smeekt te gaan liggen, zodat haar kindje kan slapen. Hier is Maria aan het woord, terwijl haar man Jozef kindje Jezus in slaap probeert te wiegen.

20:30 - 22:00 - Laterna Magica: Film in het Stadsklooster
(toegang €8,50 incl. servicekosten)
Laat je in deze magische tijd voor kerst betoveren door de verrassingsfilms die deze week in het Stadsklooster vertoond worden. Nieuwsgierig? We tillen iedere dag alvast een klein tipje van de sluier op. Een explicateur vertelt op de avond zelf waarom deze film een ‘must-see’ is.
"Deze hartverwarmende documentaire is een inspiratie voor iedereen die ernaar streeft duurzamer, milieubewuster en meer in harmonie met de natuur te gaan leven. De hoofdrol in deze veelgeprezen en bekroonde film is niet weggelegd voor de mens, maar voor dieren en  planten, die allemaal hun unieke plek in de natuurlijke orde blijken te hebben. Uiteindelijk draait de documentaire om twee dingen: hoop en het verwezenlijken van je dromen."

* Zowel voor het gratis middagprogramma als de concerten en films is reserveren verplicht.
** In verband met de Corona-maatregelen is er geen catering aanwezig.


Datum
21/12/2020
Locatie
Het Stadsklooster
Tijd
13:00
-
22:00
Toegang
Contact
De juiste informatie toch niet kunnen vinden? Stuur een mail en we helpen je graag verder: info@stadskloosterutrecht.nl

Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht
Nederland

RSIN: 858108835
KvK nummer: 70025428

Het Stadsklooster ontvangt een financiële bijdrage van Initiatievenfonds Utrecht.